träningen vecka 8

Igår va jag så nedrans trött så jag orkade inte lägga upp nått inlägg. Faktum är att jag sov från kl 21 igår kväll till kl 8 imorse helt utan att vakna! Det har inte hänt sen jag kom hit. Skönt va det i alla fall :)

Veckan som gått har jag sprungit 4,6 mil sammanlagt.
Måndag: 8km
Tisdag: 10km
Onsdag: 5km
Torsdag: 10km
Fredag: 5km
Lördag: Vila
Söndag: 8km

Det har känts bra oc hyfsat lätt.
jag har bestämt att jag inte får springa mer än 5mil/vecka. jag tror det är bra för mig att ha en sån gräns eftersom jag lätt går till överdrift med saker.

"bestäm dig först för vad du vill bli; och gör sen det du måste göra..."

//Jullan


dagens sjukaste!!

Idag har jag varit inne i Hässleholm och gått i affärer. Det konstigaste och roligaste jag varit med om på länge va att när jag kom ut från en butik så såg jag en mops. Självklart var jag tvungen att gå fram och klappa och prata med ägaren. Molly hette mopsen och var lika gammal som Barbro. Det sjukaste var att vi efter en stunds pratande kom på att Barbro och Molly var helsystrar och födda i samma kull!! hur sjukt är inte det!? vad är oddsen! Så vi bytte nummer och ska ses nån dag så att hundarna får träffas :)

ja det var det. :)

"Det finns djur som har mkt god hand med människor"

kram jullan

finbesök

Har spenderat dagen ihop med underbara kompisen Lotta, har haft en super mysig eftermiddag!
Vi tog en lång promenad nere vid finjasjön och Barbro var helt galen. Hon hade mopsfnatt så det stog härliga till!

Lotta fotograferad på sin barnmorske examen förra sommaren.


Annars har jag varit väldigt trött idag. Hade lätt kunnat somna direkt om jag lagt mig ner! Istället har jag pysslat lite. Och sprungit en 5a (dvs. 5km). Gick riktigt bra så det var skönt. Hade DBT-terapi som också kändes bra. Ja, dagen har i stort varit en fin dag!
hoppas att din dag också varit fin!

"Att känna sig själv är inte så dumt, men det är ofta roligare att känna andra."

//Jullan

En busschaufför, en Busschaufför...

...det är en man med glatt humör!

För att ha tagit mig med två väskor, en hund och en stor överpackad tygpåse, klarade jag det ändå rätt hyfsat att ta mig från mamma och pappa i simremarken, utanför trelleborg,  till Finjagården utanför hässleholm. efter ett kort stopp i Lund där jag mötte upp Maria, så gick det som på räls...som maria uttryckte det när tåget rullade ut från perrongen...

Först gjorde jag så att den första bussen kom efter tidtabell eftersom jag skulle fylla på busskortet och när jag sen skulle betala biljetten så kunde chauffören inte hitta vilken zon Finja ligger i, så jag fick åka gratis in till trelle :)



På bussen från Trelle till malmö så var jag med om något helt nytt...! när vi kom till slutstationen så ropade busschauffören ut i micken att vi alla skulle ha en underbar dag! har aldrig hänt men vad Härligt med positiva hälsningar helt oväntat :)

När jag och Maria kommit fram efter en del byten hit och dit, så började vi direkt med fotogrejset. När Maria åkte hem nu i eftermiddags, så gick jag upp och sprang på löpbandet i Aktivitetshuset. Dagens distans: 10km på
57 minuter. Helt okej!

Imorgon:
DBT-Terapi
träning
Promenader med Babs
Pyssel
STÄDNING
M.M...

"Att stå en människa nära - det betyder för en del att åka buss." Kloka Ord

//Jullan



Tavla...

Tavla:  "Plus grand de tous, c'est l'amour" - "och störst av allt är kärleken" 60X60cm



Har en del annat pyssligt att ladda upp bilder på också men bilderna blev inget vidare så det får vänta ett tag.
Bland annat har jag gjort en annan liten målning i väldigt grafiskt, typ 50-tals mönster, sen har jag sytt en lång lång girlang med färgglada tygflaggor på. vet inte om jag redan sagt det där med girlangen, men jag säger det igen nu i så fall.
Sen har jag scrappat i Barbros album, tre nya sidor tror jag det är.  Bilder på allt detta kommer, jag lovar!

"man måste ha en plats där man kan vara sig själv, helst i någons hjärta." - kloka ord

//jullan

Nya bilder...

Idag har jag och min kompis Maria fotat här vid Finjagården. Hon ville som vanligt bara hålla i kameran så jag fick leka modell.
Bildbevis:
























det var det... 12 av 455 bilder. kanske lägger upp några till en annan gång :)

"Överträffa dig själv - annars gör någon annan det." - kloka ord

//Jullan

tidig morgon med nackspärr...

Vaknade med nackspärr imorse, eller ska jag säga inatt, klockan var tre på morgonen. smärtan har gått över nu men jag är sjukt trött. sjuksköterskan på Finja hade delat fel medicin till mig så jag fick inte den sorten som jag ska sova på, därför vaknade jag hela tiden...

jag har packat ihop två handbagageväskor och en stor tygpåse med kläder o grejs. nu ska allt bara fraktas från trelle till finja, samtidigt som Babsan! men det får lov att gå.

måste ta en powernap nu...

/jullan


mkt idag...

Lång dag idag...
Sprang i förmiddags (bara 5 km men ändå), pyssel efter det och DBT efter lunch. Sen åkte jag ner till mamma och pappa i trelleborg. Det tog typ 2.5 timme, trots att det bara är ca 10 mil. Är här nu så jag har inte tillgång till mina bilder eftersom jag inte tog med min dator. resultat: inget annat än ord idag...;)

jag har packat ihop en massa kläder och smycken som jag ska ha på fotograferingen imorn. Längtar! fast det kändes som att jag inte hade nått kul att klä på mig. Hade ni sett min garderod så hade ni skrattat åt mig, jag har vääääldigt mkt kläder...!, men inget verkade roligt ikväll :(

Är sjukt trött nu. Ska knyta mig hyfsat tidigt idag.



...hittade en bild på babsan i datorn after all.


//jullan

pyssel bilder...

Fröpåse-låda:
Påbörjad...


...Halvklar...


...Färdig!



En annan låda som jag pimpat lite... har växter i den.







Min svarta ängel...


...och min röd-rosa, (som inte är helt färdig än...)


"När du har något på känn är det kreativiteten som försöker göra sig hörd." - okänt ursprung.

//jullan

Hundpromenader, löpning och loppis-runda

Har haft en händelserik dag. Började med den sedvanliga kaffekoppen kl 6, sen blev det städande och tidningsbläddrande. jag sydde lite och sen planerade jag dagen. Jag och Babsan tog en liten runda och plötsligt var kl nästan 7:30. Jag bad personalen att öppna tvättstuga eftersom tvättiden började 7:30, men eftersom kl 07:27, fick jag ett blankt NEJ, här väntar vi in tiden sa personalen. Suck...

babsan...





...Lekte lite med kameran igår kväll.

Frukost, morgonsamling, hundpromenad och sen gick jag till gymet. Jag sprang en mil idag i ett svep, kändes som att jag kunnat springa en halv till. Det tar sig helt klart!
Blev sjukt besviken på personalen i aktiveringen eftersom dom ska dra in helghandlar-turen inne i stan från och med nästa helg. Nu blir det till att byta buss två ggr för at ta sig till affären. Suck igen...

Dusch, Lunch, hundpromenad ihop med min terapeut Francisca och hennes pudel Ginny, och sen iväg in till stan för att åka på loppisrunda. Vi avverkade 4st stora loppisar.
Jag fyndade ett gammalt 50-tals telefonbord för 40kr (!), ett vitt lakan, några virkade dukar till mina kommande tavlor och en reflexväst som jag ska ha när jag går ut med Babs. Alltihop kostade 80kr (med telefonbordet inräknat alltså).
Telefonborden är träfärgat nu men jag funderar på att slipa det och kanske lacka om det, eller så hittar jag på nått radikalt med det ;)

Hundpromenad, kaffe och några telefonsamtal senare, var det dags för dagens höjdpunkt: MASSAGE! Vi har en i personalen som är massör och man kan boka tid hos henne om man vill bli lite knådad på ryggen. Det kostar gratis också!
...och ja, det var gudomligt skönt! speciellt eftersom jag hade en mils löpning i kroppen.

Middag, hundpromenad, samtal med personalen, och sen gick jag upp i aktiveringen och pysslade lite. jag håller på att sy en "vimpel-girlang" i färgglada retro tyger. Den blir riktigt bra så jag är nöjd :)
Lägger upp bilder när den är färdig.
har även byggt ihop en liten låda i kartong som jag har pyntat med olika papper och blommor. Jag ska ha fröpåsar i den så för att den ska vara lite vattentät och tåla trädgårdsarbete, så har jag klätt insidan med vaxduk och sedan målat med färg ovanpå. Lovar att lägga upp bilder på den också :)
Det 3e projektet i pysselverkstaden idag har varit att jag börjat på en ny tavla, och....Bilder kommer på den oxå när den är klar :)

Hundrunda, Kvällsfika och nu bloggande....

...det var det ;)

"Att bli sårad gör inte alltid ont - ibland kan det gå flera år innan man upptäcker ärret..."
- av någon klok person.

//jullan


Dagen i stort...

Idag har mitt humör strålat ikapp med solen!
Det bra med idag började igentligen redan innan det blev dag, nämligen med att jag sov så otroligt gott!
Jag vaknade av mig själv kl halv sju imorse och var helt utvilad. skönt, jag som sovit dåligt i flera månader!
Barbro har också sovit gott :)

Idag har jag hunnit med att:
gå två halvlånga promenader med Grynet plus massa rastande
Springa 8km
Scrapbooka
Storstäda
Göra mina DBT-läxor
Fota lite
prata med flera vänner
skissa upp en idé till en tavla
...

Det gick bra att springa idag. Det var jobbigt men jätte skönt! Jag kände att jag hade energin och styrkan i kroppen så jag sprang ganska fort också vilket kändes bra :)

Min fina vän Maria (Mia Fia)
min fina vän Maria

Just nu längtar jag tills på torsdag när Mia Fia kommer och hälsar på mig och vi ska fota massa!
Lovar att lägga upp bilder på det :)

"man måste lära sig att varje dag säga något berömmande
-I alla fall till sig själv."

/jullan


för ett år sen...

För nästan exakt ett år sen, (på min namnsdag den 16e februari för övrigt), tog dessa bilder på mig av min personliga fotograf ;P, och nära vän Mia Fia!
på torsdag ska vi ses i malmö, då hoppas jag att vi ska ta lite nya bilder. kanske på henne den här gången...:)

har knappt ändrats ett dugg... inte frisyren, inte kläderna (sitter just nu i samma kofta som på bilden(!))







 "Livet är något att syssla med när man inte kan somna" - Fran Lebowitz

/Jullan


veckans tränings dagbok

Jag har blivit helt galen i att springa. De senaste 7 veckorna har jag sprungit o sprungit o sprungit. jag har avverkat kilometer efter kilometer, mil efter mil. Jag som trodde att jag hade sveriges sämsta kondis har nu fått motsatsen bevisad för mig. Härligt!

Den här veckan har jag sprungit sammanlagt 4 mil. Nästa vecka satsar jag på lite till.
När jag springer känner jag mig stark, jag känner mig piggare, gladare, friskare och så duktig såklart :)
 Här vill jag springa...!

I vår och sommar får det bli utomhuslöpning. just nu är det för isigt att springa ute. dessutom är luften så kall att jag får ont i halsen och lungorna om jag gör det, därför springer jag på löpbandet i gymet här på finjagården.
Jag siktar skarpt mot utomhusmilen i April! Om vädret tillåter kanske jag börjar springa ute redan om ett par-tre veckor :)

Om man ska springa vill man såklart se proffsig ut! (eller åtminståne vara funktionellt klädd). Just nu vill jag köpa nya joggingskor. de jag har nu är ett par saucony. De är lungt de bästa springskorna jag någonsin haft! tyvärr börjar de bli utslitna och därför skulle jag vilja ha ett par nya av samma märke och modell, fast årets. När jag köpte mina i Chicago förra hösten så kostade de $100 (ca 700kr då). När jag kom hem kollade jag vad de kostade i sverige: 1600kr!
Jag tror att jag ska be min kusin köpa ett par till mig i USA och sedan skicka dem till mig. jag kan ju alltid testa ut dem här hemma först.

Just nu skulle jag också vilja ha den här snygga löparjackan från Nike. Den kostar bara ynka 999kr. billigt värre, (not!)
Ännu mer trånar jag efter en pulsklocka från Garmin. den mäter puls (dah, såklart!), och den har GPS så att man ser var man springer och hur långt. den mäter energiförbrukning, hastighet, har förinställda intervalltränings program med alarm och går dessutom att synka med en träningsdatabank så att man kan följa sina resultat! jag vill haaaaa! bara 2799kr :( 
NIKE W VAPOR PRINT JKT RED
GARMIN FR 410 HRM BLACK
Äsch, jag tror fresten att jag fortsätter att springa i min utslitna H&M t-shirt. jag invisterade ju trots allt i ett par Nike löpartights förra hösten! ...Men man kanske skulle investera i en ny sport-BH...?


"den enda begränsningen för vårt handlande imorgon är dagens tvivel..." - Franklin D. Roosvelt

/jullan

den som väntar på nått gott....

...väntar alltid för länge, eller hur va det nu ;)
Snart blommar det i krukor och rabatter. jag är så ortroligt sugen på att börja så fröer och sätta plantor!
Om ett par månader ser det ut såhär...






















sommar:

                                    ...vinter:                                        
...



Sommar:

...Vinter:


"Att så ett frö är att tro på framtiden"

<3
jullan


Chicago hösten 2010

Chicago,
Man brukar säga att naturen är så vacker, men är inte staden det också !?







vackrare än såhär blir det sällan... 1-0 till naturen ;)




Det var en fin tid i Chicago! tack Kusin Mia! :)

<3 jullan

Köptips!

Köpte den här tidningen, "Amelia - Träning och Pepp" igår. Riktigt bra tidning som jag kan rekomendera om du vill få inspiration till att komma igång med träningen eller vill få motivation till att fortsätta träna.
det fanns massor med bra tips på hur man inte ska tänka, och hur man ska tänka för att hålla modet uppe. Även recept, nya träningstrender, träningsklädes mode, intervjuer, frågor & Svar, krönika, och olika styrkeövningar rymdes i tidningen! KÖP DEN! 49kr



Tänkte tipsa om ett underbart bra nagellack. Lacket heter Instant Dri, och torkar just så, omedelbart. man målar pekfingret och när man målat klart lillfingret och tummen är pekfingret redan torrt! Märket är Sally Hansen. jag köpte det här lacket i USA och det kostade typ $ 4-5. jag vet inte om man kan köpa det här i sverige, men kanske över nätet eller beställa medskick till nån som ska overseas. lacket finns i mängder av färger.


de här söta suddisarna köpte jag på Ica Maxi igår. de kostar 10kr/2st och det finns matchande pennskrin, anteckningsblock och pennor till. jag nöjde mig dock med 2 suddgummi :)


"Tillslut kom jag fram till att det enda skälet att leva är att njuta av det" - Rita Mae Brown

<3 Jullan

Barbro...

Visst ser hon lugn och väluppfostrad ut, men skenet bedrar nått kollosalt! just nu är hon inne i en, ja vad ska man kalla det, typ Pre-trotsperiod. Skällandet upphör i princip bara när hon sover (lätt överdrift, men ibland känns det så..) Hon vägrar förstå komandot "vacker tass". "Sitt", som hon kunde så bra innan, funkar bara om jag håller en liten godis i handen, och för att inte tala om "ligg", TOTALT omöjligt! Däremot har hon lärt sig att dansa :) (eller ja, snurra runt ett varn på kommando)


babs leker i min säng på Finjagården. Hon flyttade hit för två veckor sedan och har varit väldigt anpassningsbar. De första 4 dagarna gnällde hon, (eller, ja, hon mera skrek), så fort jag lämnade henne ensam i mer än 10 sekunder. jag tyckte det var jätte jobbigt eftersom jag var så orolig att de andra tjejerna skulle störas av det, men tydligen är rummen sjukt ljudisolerade så ingen hörde nått in på sina rum knappt. Däremot hördes det rejält i korridoren...






"När någon blir uppriktigt glad över att se dig, Då är det ofta en hund..." - sagt av Klok man

Kreativa vibbar...

"Alla är vi Kreativa, men få utnyttjar det." - sagt av nån vis person :)

jag utnyttjar i alla fall min kreativitet. att skapa är för mig avkoppling, och lite som terapi. jag försöker att släppa prestationsångesten, men det är inte alltid det funkar. det är ju faktiskt så att även Monet ritade huvudfotingar.... Övning ger färdighet!
Men jag målar inte jätte mkt. mest pysslar jag med annat. jag virkar, jag scrapbookar, gör om möbler, gör kort, fotar, syr, kladdar, jag lite allt möjligt. Huvudsaken är att det känns kul medan man gör det, för det är inte bara målet och den slutgiltiga produkten som räknas, hela processen ska vara ett nöje!

två av mina "spetstavlor". ska lägga in bilder på den svarta och den knallrosa som jag gjort också.




jag som aldrig målat "på riktigt" testade mig på att måla lite med acryl på duk. Körsbärsblommor fick det bli.


jag älskar kurbits och har alltid önskat att jag kunde måla det... här är min första egenkomponerande...


gipsängel tavla som nu hänger på väggen och vakar över mig och barbro :)


jag sydde en liten mini påse i lila linnetyg och med fodertyg från Stoff & Stil. Nu förvarar jag mini mini nystan i den :)


jag klädde om en 50-tals pall som tidigare var träfärgad och hade ett typ beige rött tweedtyg. jag föredrar Stig Lindberg


Clown ask. Tyvärr gick texillimmet igenom tyget så eventuellt, (läs: förmodligen inte om jag känner mig själv rätt)ska jag göra om den/göra en ny.


jag kunde inte låta bli att pimpa min trista svarta fleecefilt som jag fick här på Finjagården. Nu är den bra mkt roligare att mysa under :)


...Klädde om en tidskriftsamlare i ett av mina favvo tyger :)


Virkade en svart/vit mössa...


...och en multifärgad. dom har värmt gott nu när det varit nästa minus 20 grader ute de senaste två veckorna!


Frossa i retro tyger!

Jag har samlat på retro tyger sen jag var typ 12, så jag har en del. jag gillar framförallt 50- 60- och 70-tals tyger. Här kommer ett regn av bilder på några av mina färgklickar...



















Bra sagt:
"Min levnadsregel är ganska enkel. jag går upp på morgonen och går till sängs på kvällen. Däremellan sysselsätter jag mig så gott jag kan" - Gary Grant.

<3 Jullan


regntunga skyar...

idag visade sig skogen i en snö och vattenmättad skrud, men visst blir det ännu lite vackrare då...









/Jullan <3


pyssligt var det här!

2 bilder på lite av de senaste veckornas pyssel...


Del av en tavla som är ca 50X40cm stor i verkligheten. har även gjort flera i samma stil i olika storlekar och färger, fler bilder kommer så småningom.


Amigurumifigurer som jag virkade på löpande band i en veckas tid ;), jag virkade så pass mkt att jag tappade känseln i långfingret. har man gått till överdrift då...?

/Jullan


Mulen dag i Finja och skogspromenad

Idag är det pissväder, fast det luktar vår och fåglarna verkar inte fatta att det regnar. jag har varit ute på en halvtimmes runda med Barbro. jag upptäckte rundan igår och ÄLSKAR den! den går igenom skogen och nere vid Finjasjön, dessutom kan Barbro springa lös eftersom där inte är så mycket folk :). det verkar som att jag inte
heller verkar fatta att det regnar...

den här lilla amigurumi mopsen är "Lill Barbro". jag virkade den för ett tag sen :)
Den här lilla mops figuren virkade jag för ett tag sen
jag har även virkat andra figurer, bilder kommer i nästa inlägg.

Jag har varit flitiga lisa idag och både storstädat med skurande och dammande och putsande och sorterande, plus att jag tvättat och bäddat rent. känner mig nöjd. klockan är ju trots allt bara elva.

efter lunch bär det av till ett skogsområde här i närheten där det finns många fina vandringsleder. det är aktiveringen här på finjagården som arrangerar utflyker. vi åker på loppisrundor, bowlar, rider, åker till IKEA, Ullared, Ica Maxi... vi hyr filmer, har spelkvällar, pysslar och målar, kastar pil, spelar biljard, kort och brädspel, på våren och sommaren fixar vi i den stora trädgården med blommor och örter o sånt :) det händer mkt här. jag blir i princip aldrig uttråkad (kan bero på att jag har barbro här också ;) självklart har vi behandling också. vi har både individualterapi ett par gånger i veckan samt gruppterapi en gång en gång i veckan. däremellan har man dygnetrunt tillgång till att ringa sin terapeut. personalen är också utbildad i DBT (terapi formen), viklet gör att alla här kan hjälpa en och rycka in om det behövs.
tjejerna här är också toppen! jag trivs helt enkelt! 

Finja den 6/1 2012...


kloka ord på vägen:
"Använd den talang du besitter;
Skogen skulle vara väldigt tyst
om enbart de fåglar som sjunger bäst hördes." 

:)
/ jullan



min nya blogg

hej hej!



Det här är min nya blogg. jag ska börja med att förklara vad bloggnamnet betyder, rara avis betyder "en sällsynt fågel" på latin. jag tyckte att det passade bloggen eftersom jag, precis som alla andra hundratusentals miljoner människor som bloggar, skriver om sitt eget, från sin egen inspiration och om vad som betyder nått för dem.
jag skriver alltså på ett eget sätt, om mitt. min blogg är en sällsynt fågel... (kollektiv indivdualism så att säga ;)


jag skötte inte min förra blogg så bra, jag vet. och förmodligen kommer jag kanske inte att skriva i denna så ofta heller, men jag hoppas!. om jag ska vara ärlig så beror det faktum att jag inte lägger upp nya inlägg så ofta inte på att jag inte vet vad jag ska skriva eller lägga ut för bilder eller så, det beror faktiskt på att jag inte orkar dra fram datorn och starta upp den... kasst, jag vet! i Iphonen's förlovade land finns ju webben alltid i fickan eller handen och därför känns min klumpiga lap så överflödig. Dock, och här kommer vi till nötens kärna; vem orkar skriva långa inlägg och ladda upp mega stora bilder till en blogg i en TELEFON!: inte jag helt enkelt och därför får bloggen lida. tyvärr.

jag ska be en kopis fixa min layout så att den blir lite roligare och finare. Ja Helena, det är dig jag syftar på ;)

Såhär fint var det i början av januari när jag precis flyttat till Finja utanför hässleholm mitt i skåne:

finja 6/1 2012

äpplen i Finja den 6/1 2012

by idyll i Finja

naturen är vacker...

Slänger in ett litet tips på vägen till dig: Gör något. om det inte fungerar, så gör något annat.

hej <3
Jullan


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0